RAFAELLO
KUCHNIA » CIASTA - sprawdzone przepisy » RAFAELLO
Składniki: ok.20 szt
-
miękkie masło 100g
-
biała czekolada 400g
-
cukier puder 50g
-
migdały (obrane ze skórki) 20 szt.
-
wiórki kokosowe 100g
-
wiórki kokosowe do obtoczenia
Sposób wykonania:
-
Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.
-
Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.
-
W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.
-
Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.
-
Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
-
Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały
Czas przygotowania: 50 min.